2015. május 13., szerda

A Nagy Barangolás

          Olvasom a hírt amitől pár napja erekciója van minden igaz román hazafinak: az USA hadseregének egyik páncélos alakulata végigvonul Románián Konstancától Brassóig, hogy megnyugtassa a románokat.
          Fenét sem érdekelné a hír, annyian vonultak végig már azokon a tájakon, hogy megszámlálni sem lehet, de ezt a jelenkori tipikus román behódolásos benyalást igen nehezen emészti a szervezetem. Miután pár szemtelen beszólás után az orosz külügy megelégelte a pofátlankodást és finoman célzott arra, hogy a következő kirándulást a román tájak irányába ejtik, hirtelen az addig is mindent szívesen és szinte ingyen kiárusító román kormánynak eszébe jutott az USA hadseregétől segítséget kérni. Ha már Deveselun ott van a légvédelmi támaszpont, ha már a Chevron ott kutat, fúr és termel ki kőolajat és földgázt ahol akar, megjegyezném, hogy a Fekete Tenger kontinentális talapzata érdekli őket, a többi a palagázas bulival elterelő hadművelet volt csupán, de simán bevette mindenki, akkor Erdélyben gyakorlatozott pár napig az USAF tíz páncélvadász A-10-es repülőgépe.
          Most pedig páncélosok vonulnak és a hírre a közösségi portálokon csoportos orgazmusa van a sok elmebeteg "patriótának", akik tapsolnak annak, hogy önként hajtják járomba a fejüket... Nem tudom, hogy miért, de folyton Wass Albert írása, a Patkányok Honfoglalása jár az eszemben és azon gondolkodom, hogy igen könnyen idegen kézre juttat mindent a román kormány, cserébe azért, hogy "függetlenségét" és a román határokat a jelenlegi demarkációs vonalak között megtarthassa, esetleg kitolhatja majd Moldova Köztársaság és Besszarábia irányába.
         A kérdés csak az, hogy egy nagyon gyenge, idegen kézen levő iparral, kizsigerelt erdőkkel, idegen kézen levő földekkel, elajándékozott altalajkincsekkel és egy kvázi amcsi védnökséggel, értsd megszállással, mennyire független egy ország? Kevesen emlékeznek már rá, de az USA egy tábornokát küldte a Román Miniszterelnök Tanácsadói székébe, évekkel ezelőtt, amikor Traian Basescu ex- elnök mandátumát másodszor is felfüggesztették egy hollywoodi filmbe illő parlamenti puccskísérlet során.
         A jelenlegi erődemonstráció pedig igen nagy valószínűséggel sokkal alkalmasabb a transzilvanista eszméket valló, az Erdély és/vagy Székelyföld autonómiáját óhajtók és támogatók megfélemlítésére, mint az orosz medve elijesztésére... a Fekete Tengeri MIG 25-ös találkozása az USA egyik cirkálójával és az azt követő események bőven bizonyították, hogy van Jolly Joker bőven a keleti kártyásnál is...
         Addig is csak remélni tudom, hogy befejeződik a szervezett kirándulás a Csíksomlyói Búcsú kezdete előtt, tudom én hogy az amcsik kultúrnépek, de valaki szólhatna nekik, hogy oda nem tankkal illik menni.