2016. december 13., kedd

A román ÁFA

        Olvasom az udemeré kiáltványát, a 21. pontjában ez áll: "További rezsicsökkentést! Kezdeményezzük, hogy valamennyi közköltség áfáját 20%-ról 9%-ra csökkentsék, ahogyan azt a víz áfájával is tettük. Ez 477 000 magyar családnak jelent több megtakarítást. " Arany drága bogaraim! Romániában éltek, ahol akkor sincs ÁFA, ha Orbán Viktor választási szövegeivel altat anyukátok, hanem Hozzáadott Érték Adó létezik... Úgy látom igen komoly szakember gárdával támadjátok Bukarestet... Lesz, lesz, lesz, csak azért is lesz, Bukarestben nemsokára ÁFA lesz! Aki úgy érzi, hogy netán szórakozni szeretne, ajánlom a figyelmébe e remekművet, majd havonta érdeklődünk, hogy haladunk-e a megvalósítás útján? Ha már ilyen remek jövőképet fest elénk szeretett pártunk, akkor rebegve köszönök el tőlük: Szebb Jövőt!

2016. december 11., vasárnap

Alea Iacta Est!

         A kocka el van vetve! S vele együtt dobtuk ki a kezünkből az esélyt, hogy egy negyedszázadnyi rombolás, lopás, hazudozás után bekötözzük a négyévente felszaggatott sebeket és elkezdjük az alapjait lerakni a jövőnek.
          Sajnos még most is sokan bedőltek az udemeré kitűnően kitalált és mesterien tálalt riogatásának, hogy nem szabad az erdélyi magyarságot képviselet nélkül hagyni! Ebbe a román körnéptáncba(hórába) csatlakozott bele a FIDESZ- KDNP jó pár prominens vezető személyisége, akik megtiltották, hogy az udemeré egyetlen ellenfele, a haloványan teljesítő EMNP is indíthasson, vagy támogasson független jelölteket ezeken a parlamenti választásokon. 27 év után Orbán Viktor segédletével ugyanott vagyunk, ahol voltunk: választani nincs lehetőségünk, csak szavazni!
          Sajnálom, hogy az emberek hagyták magukat félrevezetni: az udemeré akkor is bejutott volna a román törvényhozásba, ha nem éri el az 5%-os választási küszöböt! Így, hála a románság tömeges távolmaradásának sikerült egy 6,4- 7%- os eredményt elérni. Ez a csodával határos, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy most negyedannyi szavazatot kapott az udemeré, mint 1992- ben.
          Hogy mi fog történni? A nagy nyertes, a szociáldemokrata párt(PSD) koaliciós partnerségre lép az ALDE alakulattal, valamint mindig és mindenre kapható udemerével. Akiknek eddig volt pár álmatlan éjszakájuk, boldogan koccintanak ma este a behűtött pezsgővel, megvan a parlamenti immunitás! S a székely megyék? Kit érdekel? Majd fogtok hallani az udemeréről ismét négy év múlva!
          Addig is: Ők jól vannak... és Te hogy vagy?