2013. június 22., szombat

Habemus Litus!

          Egyheti közösségi portálon folyó hozsannázás olvasása után úgy döntöttem, kézen fogom gyerekeimet és elvonulunk egy kellemes délutánt eltölteni a sepsiszentgyörgyi strandon.
          Indulás előtt még gyorsan újranézegettük gyerekeimmel a képeket, stratégiailag becsomagoltuk a szűkséges dolgokat, aztán hajrá, elindultunk.  Ahogy közeledtünk, máris érződött valami új,  valami szokatlan az amúgy fülledt, poros levegőben. Szép rendezett sor a strand kapujánál a lépcsőkön, ugyanis csak egy hölgy adja a jegyeket és bármennyire is igyekszik szegény, nem tud egyedül ekkora tömeget rendes keretek közt kiszolgálni. A jegyárak rendben, nem olcsók, de nem is borsosak, mondjuk inkább megfizethetőnek, megkapjuk a kis karkötőket, aztán uzsgyi átöltözni és valahol helyet találni a napozópokróccal, meg a csomagokkal. Hatalmas tömeg, kissé alul méretezett a strand ekkora tömeg fogadására és kiszolgálására, de ez a legkisebb baj... Ahogy lelépünk a kövezett részről, bátran rúgom le a papucsot a lábamról, a gyepet akarom érezni a talpam alatt, de szisszenve húzom vissza, mert a fű között mintha valaki stratégiailag megszórta volna, tele van kaviccsal, földrögökkel. No, megvan az első  negatív élmény, komolyan nem értem miért nem lehetett a hivatalos megnyitó előtt vasgereblyével kissé "kiszűrni" a kavicsokat a pázsitból?
         Na, gondoltam egy kis malőr nem fogja elrontani a "nyaralásunkat", úgyhogy irány a medencék! Itt ért a második pofon, ugyanis az új medencék közül egynek sincs lábmosó része, de azért hogy élmény nélkül véletlenül se maradjunk, a pázsitos rész tíz centiméterrel alacsonyabb a kövezett járdánál, csodálatosan rávezetve a vizet, valami leírhatatlan dagonyát hozva létre, amin muszáj átgázolni, hacsak nem távugró az ember. Sebaj, a városbeli lövészárkokban edződött polgárnak ez nem lehet akadály, átgázolunk, majd irány a zuhanyozórózsa a medencék szélén, kockáztassunk meg egy lábmosással egybekötött zuhanyozást(medencehasználat előtt kötelező lenne ugyebár). Nos a zuhanyozórózsák nem működnek, irány a régi medence lábmosója, majd hatalmas kerülővel a kiszemelt medence! Isteni érzés egészen addig, amíg körbe nem nézek, ugyanis az élménymedencében az egyedüli élmény az, hogy tizenévesek lógatják lábaikat a medencébe, citromos sör a kezükben, csöndesen üvöltve társalognak és cigarettáznak laza csuklómozdulatokkal a vízbe hamuzva és nincs egy úszómester aki kivezesse őket a strand területéről! Eközben társaik folyamatosan ugrálnak a medence széléről a vízbe, a kisgyerekes szülők meg csak huzigálják úszógumis csemetéiket, nehogy rájuk ugorjon egy túlhevült tizenéves. Belém hasít a felismerés: tényleg élmény, hiszen ilyenben még soha nem volt részem, pedig már jártam pár strandon!
          Na, irány a vízcsúszdák, ette fene, ne legyünk szőrszálhasogatóak, szórakozzunk! Imádni való, ahogy azokon a vízcsúszdákon zajlik az élet! Mindenki úgy csúszik háton, hason, lábbal előre, vagy fejjel, ahogy akar, fiatalok "vonatoznak" teljes gőzzel(jelzem egy ilyen akcióért Hajdúszoboszlón kitiltanának a strand területéről) és páran az apukák közül akik felengedtük a gyerekeinket nem győzzük elkapkodni ahogy leérnek a csúszdán a medencébe, hiszen rögtön a nyakukba zuhannak a következő fiatalok. nagy csoda, hogy még senki nem sérült meg, de ha a dolgok így maradnak, akkor sajnos nem az a kérdés, hogy lesz-e baleset, hanem az, hogy mikor? Nem lehetne a nyár folyamán önkéntesekkel megoldani a felügyeletet, valamint a kavicstalanítást? Nem szőrszálhasogató akarok lenni, de ahhoz. hogy ebből a strandból élvezetet nyújtó hely legyen, még rengeteg a tennivaló és sürgősen be kellene fejezni az elkezdett, majd félbehagyott munkálatokat, akkor talán nem kellene gyepdarabokat kerülgetni az úszómedencékben!
            Tehát összegezve a legfontosabbakat: személyzet, lábmosók, zuhanyozók, szabályzat és betartatása ami nagyon hiányzik! Amíg ez nincs, addig nincs hálás köszönet meg hozsanna, de van kökösi strand és van Brassó! Sepsiszentgyörgy, én így szeretlek: szétbombázott utcákkal, amelyeket a tavaly aszfaltoztak, megkezdett projektekkel amelyeknek a végét nem látjuk, valamint szalagavatásig kitűnőnek tűnő befektetésekkel! Addig is: Habemus Litus, lutulentis pedibus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése