2016. június 2., csütörtök

Székelyföldi ámokfutás

          Lassan már a blogom címét is elfeledtem amióta nem írtam... Annyi minden történt azóta, annyi víz lefolyt a Dunán, az Olton, de úgy érzem, ma muszáj picit emlékezni.
          Vasárnap helyhatósági választásokat tartanak Romániában, hatalmas a tétje, ugyanis az elmúlt 26 év egyik állandó nyertese az udemeré(RMDSZ) érzi, hogy recseg- ropog minden ízületében, megöregedett és ámbár ezelőtt egy évtizeddel sikeresen kiiktatta az akkor a számára hatalmas veszélyt jelentő kihívót, a belső ellenzéket, a Reform Tömörülést, nem kímélve a forradalmi ifjak magyarországi támogatóját, Bayer Zsoltot sem, akit romániai utazása előtt sikeresen kitiltattak egy évre az országból! Dicséret illeti az elvtársakat, ki nem velünk, az ellenünk! Legalább egy szenzációs írás született hála az udemeré oligarcháinak!
           Próbálok pár régen feledésbe merült dolgot felidézni: a Nyírő József újratemetése kapcsán Gheorghe Frunda, aki lefasisztázta a székely apostolt, kissé furcsán reagált, amikor rákérdeztek az esetre. Ezelőtt négy évvel, amikor lehetőség adódott volna arra, hogy Marosvásárhely polgármesteri székébe egy mindenki számára megfelelő, patyolat tiszta múlttal rendelkező hölgyet juttassanak Smaranda Enache asszony személyében, Gigi az utolsó pillanatban felrúgta a megállapodást, indult a polgármesteri székért, vesztett és székbe juttatta ismét Floreát! Hát nem csodálatos? 
          Utazzunk Sepsiszentgyörgyre. Haza. Legalább gondolatban... Itt az azóta már elhunyt, egykori polgármester Albert Álmos rádióinterjúja jut eszembe, amikor szenátorrá való kinevezése(nem írtam el, egyszer volt előválasztás az udemeré berkein belül, azóta formaság a listán a helyfoglalás) előtt arról beszélt, hogy azért nem akarta új munkahelyek létrehozását, nehogy betelepedjenek a románok Sepsiszentgyörgyre! Van itt humorérzék bőven!
           Jelenlegi polgármesterünk viszi a pálmát! Képviselővé választása előtt emlékszik még bárki arra az esetre, amikor a vetélytársát lejárató cikket akart a Háromszékben közzétenni? Amikor a nyomdában leállították a nyomást, mert rászóltak, hogy ejnye- bejnye? Neeeeem? Talán a régi újságírók még emlékeznek... cikk íródott az esetről, az biztos! A kökösi Székely Régió táblapassióra emlékszünk? De szépen volt időzítve, szervezve. Valaki az udemeré alapszabályzatát olvasta-e? Igen? Ha ott igen pontosan megvan fogalmazva, hogy hány éves tagság után lehet képviselői székért való megmérettetésre jelentkezni, akkor hogy lehet négy hónapi tagság után képviselővé válni? 
              Vasárnap egy új korszak lehetősége nyílik... Nem kellene ismét azoknak a kezébe adni a jogart, akik negyed évszázada azt csinálják, amit a kedvenc szövetségesük, az MSZP Magyarországon: - "hazudnak reggel, éjjel meg este". Esélyt kell adni másoknak, akkor is, ha nem lesz könnyű, mert kezükben a sajtó, Háromszéken a rádiók is, ahol megy ezerrel a vezetők tömjénezése. 
              Van választási lehetőség! Egy nagyon okos ember mondta egykoron:"Csak az ostoba emberek hiszik azt, hogy ha mindennap ugyanazt csinálják, valami változni fog! Ha változást akartok, nektek kell változtatnotok!"
                 Addig is... Ők jól vannak, és te hogy vagy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése