2016. december 11., vasárnap

Alea Iacta Est!

         A kocka el van vetve! S vele együtt dobtuk ki a kezünkből az esélyt, hogy egy negyedszázadnyi rombolás, lopás, hazudozás után bekötözzük a négyévente felszaggatott sebeket és elkezdjük az alapjait lerakni a jövőnek.
          Sajnos még most is sokan bedőltek az udemeré kitűnően kitalált és mesterien tálalt riogatásának, hogy nem szabad az erdélyi magyarságot képviselet nélkül hagyni! Ebbe a román körnéptáncba(hórába) csatlakozott bele a FIDESZ- KDNP jó pár prominens vezető személyisége, akik megtiltották, hogy az udemeré egyetlen ellenfele, a haloványan teljesítő EMNP is indíthasson, vagy támogasson független jelölteket ezeken a parlamenti választásokon. 27 év után Orbán Viktor segédletével ugyanott vagyunk, ahol voltunk: választani nincs lehetőségünk, csak szavazni!
          Sajnálom, hogy az emberek hagyták magukat félrevezetni: az udemeré akkor is bejutott volna a román törvényhozásba, ha nem éri el az 5%-os választási küszöböt! Így, hála a románság tömeges távolmaradásának sikerült egy 6,4- 7%- os eredményt elérni. Ez a csodával határos, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy most negyedannyi szavazatot kapott az udemeré, mint 1992- ben.
          Hogy mi fog történni? A nagy nyertes, a szociáldemokrata párt(PSD) koaliciós partnerségre lép az ALDE alakulattal, valamint mindig és mindenre kapható udemerével. Akiknek eddig volt pár álmatlan éjszakájuk, boldogan koccintanak ma este a behűtött pezsgővel, megvan a parlamenti immunitás! S a székely megyék? Kit érdekel? Majd fogtok hallani az udemeréről ismét négy év múlva!
          Addig is: Ők jól vannak... és Te hogy vagy?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése