2012. július 3., kedd

Scrisoare Deschisă Către Doamna Vivien Reding, Vicepreședinte al Comisiei Europene

                Stimată Doamnă Vicepreședinte,

    Fac un apel către Dumneavoastră în calitatea mea de cetățean al Uniunii Europene să acordați o atenție sporită acțiunilor guvernamentale din România care calcă în noroi valorile și instituțiile democratice ale acestei țări.
   Posibil ca deja să vă fi atras atenția abuzurile în funcție ale Prim Ministrului României, Domnul Victor Ponta. După ce în revista Nature a apărut articolul despre plagiatul lucrării de doctorat a dumnealui, nu mai e nimeni cine să-l oprească din abuzuri. Recomand în atenția Dumneavoastră doar cele întâmplate în ultimele două săptămâni, cu mențiunea că nici comuniștii pe vremea kominternului nu și-au permis să comită niște abuzuri așa de grave, periclitând instituțiile democratice ale statului și punând în pericol valorile democrației:
1. Primul pas a fost scoaterea Monitorului Oficial al României de sub jurisdicția Parlamentului și subordonarea lui Secretariatului General al Guvernului, asingurându-se în acest fel împiedicarea apariției legilor nefavorabile și imediata apariție și punere în aplicare a legilor care îi convin Pimului Ministru.
2.A dizolvat Comisia de Etică din cadrul Ministerului Învățământului, comisie care ar fi trebuit să aibă un ultim cuvânt, ca factor de decizie în cazul plagiatului Prim Ministrului Ponta.
3. A modificat structura Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) din 20 în 45 de membrii chiar în ziua în care Consiliul s-a reunit ca să investigheze cazul de plagiatură a șefuluide guvern. Datorit măsurii semnalate la punctul 1, în termen de jumătate de oră s-a reușit apariția Ordinului Ministrului Educației privind componența CNATDCU, măsuriel consiliului fiind astfel anulate.
4. Nesocotind hotărârea Curții Constituționale a României, a împiedicat deplasarea Președintelui României la Reuniunea Consiliului European, luând în mod ilegal și ilegitim rolul de reprezentare a României de la președintele României.
5. A demis și a  înlocuit Avocatul Poporului, acesta fiind singura instituție care poate ataca o Hotărâre de Urgență a Guvernului!
6. A reușit să treacă prin Parlament și Senat aceea lege, care din acest moment așează cele două camere legislative deasupra Curții Constituționale a României, nici o lege adoptată în Parlament nu va mai putea fi contestată ța Curtea Constituțională a României.
7. Nesocotind legislația în vigoare, în seara asta au fost demiși și înlocuiți președinții ambelor camere legislative: Senat și Parlament.

   Ca încheiere vă acord în atenția Dumneavoastră declarația de ieri a noului Președinte al Senatului României, domnul Crin Antonescu, declarație în care a informat presa despre intenția dumnealui de a schimba membrii ”incomozi” ai Curții Constituționale al  României.

  Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegerea și ajutorul Dumneavoastră,
  Cu deosebită stimă,

   Akácsos Arthur Imre.


03.07.2012                                                                                                 Sfântu Gheorghe
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése